Omgeving

Bretagne

Bretagne bestaat uit vier departementen: Morbihan, Finistere, Côtes-d’Armor en Ille-et-Vilaine. Breizh is het Bretonse woord voor Bretagne. “Be Breizh!” is de officiële slogan van de regio Bretagne. Deze slogan is tot stand gekomen met het achterliggende idee dat bezoekers hun innerlijke kracht putten uit de kracht van Bretagne. “Be Breizh!” wordt daarnaast ook gebruikt om iemand succes te wensen.

Qua oppervlakte is het bijna net zo groot als Nederland. Er wonen circa 2,5 mln mensen en het beschikt over een kustlijn van meer dan 1.700 kilometer.

 

Cabellou

Is een rustige buitenwijk van Concarneau. Over deze plaats bestaat er een mythe dat in het verleden iedere nacht de trollen in de bossen van Cabellou goud kwamen delven. In hoeverre dit op enige waarheid berust is tot op de dag van vandaag nog niet duidelijk.

In het kleine kerkje St. Fiarce, gelegen bij Cabellou Plage is vrijwel altijd een wekelijks wisselende expositie van een kunstenaar. Tevens bevinden zich hier een Bar/tabac met in de zomer een “depot de pain” en een Bar Brasserie Cabellou plage

.St Fiacre2

Archipel des Glenan

Vanuit het huis heeft u uitzicht op de archipel van Glenan. Met de boot vanuit Concarneau bent u daar na 1 uur varen. Gedurende de zomermaanden wordt deze archipel bewoont door vele zeilscholen en water toeristen. Hier waant u zich in Caraibisch gebied, azuur blauwe zee en witte stranden. Dit is zeker een bezoek waard.

Iles Glenan3

Concarneau

Natuurlijk mag een bezoek aan de “ville close”, de vesting, van Concarneau niet ontbreken.

Close Ville

Point Du Raz

Meer naar het westen op ca. 1 uur rijden is het mooie natuurgebied Point du Raz gelegen. Zeker een wandeling waard, ook bij minder goed weer is het fascinerend.

Point du raz 2

Pont Aven

Naar het oosten toe vindt u, op ca. 20 kilometer afstand, schilders dorp Pont Aven alwaar Vincent van Gogh een tijd heeft geschilderd. Het is echt een schilders dorp waar vele kunstenaars uit de buurt hun werken exposeren.

 

Carnac, Cote Sauvage, Quiberon

Wat verder naar het oosten is de mondaine badplaats Carnac, met de beroemde menhirs. Van hieruit in zuidelijke richting rijdt u langs de cote sauvage met haar indrukwekkende golven. Op de punt van het schiereiland ligt Quiberon.

Activiteiten

In de buurt is er genoeg te doen zoals:

  • het maken van een wandeling over een van de vele wandelroutes in Bretagne, de zogenaamde “De Grande Randonnée”;
  • Windsurfen;
  • kite surfen, bij Point de la Torch of plages de Kersidan of plages de Randene
  • zeilen;
  • zwemmen;
  • golfen;
  • Een bezoek aan de bollenvelden bij Point de la Torche

Websties

 

 

Naar foto’s van de omgeving